Za estrih se cena med izvajalci ne razlikuje veliko

estrih 2

Estrihi so površina v poslopju, od katere je marsikaj odvisno in ki določa, kako bodo tla v zaključni fazi izgledala, a kljub svoji pomembnosti, je površina estrihov skrita. Glede na njihovo pomembnost vam nikar ne svetujemo, da gledate samo na to, kje in pri kom bo za estrih cena najnižja, temveč gledate in iščete izvajalce, pri katerih bo za estrih cena vključevala najvišjo možno kakovost izvedbe in gradbenega materiala. Ne nazadnje pa tudi to, nikar ne mislite, da boste prav veliko privarčevali, če boste iskali najcenejšega izvajalca. Cena estriha se namreč razlikuje le tam za dober evro do največ dva, kar pa ni vrednost, ki bi vam prinesla ne vem kako hude varčevalne ukrepe, na žalost ravno obratno, varčevanje in iskanje najcenejšega izvajalca vam lahko prinese samo obilico dodatnih stroškov in prilagoditev prvotnega načrta.

A tudi cena estriha ne pove vsega

Veste kaj pa je pri estrihih najbolj zanimivo? To, da najdražji izvajalec ne bo nujno tudi najboljši. Dejansko se je tu najbolje ozirati na reference oz. še bolje na priporočila in le tako boste izbrali zagotovo najboljšega izvajalca. Cena estriha namreč zaradi tako majhnih razlik v ceni ne bo jasno odražala kvalitete, zato se najprej pozanimajte o priporočilih. Čeprav se to delo zdi enostavno, saj naj bi bil recept za mešanico estriha v naprej znan, potem stroj mešanico zmeša in se začne samo vlivanje, pa temu ni tako. Delavec mora namreč ves čas paziti na višino in na padec, saj če tega ne naredi, je toliko dela, da si ga nihče ne želi imeti. Zato vam naj nikar ne bo vodilo, da samo čim hitreje najdete nekoga, pri katerem je po možnosti za estrih cena nizka, saj se boste lahko hudo opekli.

Kako pa najti pravega izvajalca?

V kolikor nimate nikogar, ki bi ga prosili za nepristranska priporočila, potem je najbolje, da poiščete takšnega, pri katerem se da kupiti tudi talne obloge in jih tudi pri njemu kupite. Na ta način si boste zagotovili, da se bodo mojstri najbolje potrudili, saj bodo morali sami v podjetju v nasprotnem primeru popravljati napake, ki jih bodo naredili in bo za njih cena estriha previsoka. V takem primeru se velikokrat celo zgodi, da bodo imeli estrihi ceno nižjo zaradi popusta, ki ga boste dobili zaradi večje vrednosti naročila, zato je zagotovo takšna izbira najboljša.