Mizarstvo je poklic, ki je vedno bolj iskan

Ste že od malih nog imeli žilico za oblikovanje lesa, ste izdelovali lesene mlinčke za v potok, ki je tekel poleg vaše hiše, ste izdelovali lesene ptičje hiške in podobne stvari? Ko pa ste odrasli, pa vas je pot zanesla drugam, a ves čas ste doma rezbarili in izdelovali različne stvari? Še vedno ni prepozno, da svoj popoldanski hobi spremenite v vašo popoldansko obrt.

Mizarstvo je ena najstarejših obrti in tudi danes so strokovnjaki s tega področja zelo iskani. Vam pa je mizarstvo že od mladih nog zabava in zakaj se ne bi zabavali še naprej in pri tem služili denar in delali kuhinje po naročilu, po katerih je veliko povpraševanja? Mizarstvo je zelo cenjen poklic, saj usluge ljudi, ki mizarstvo obvladajo, potrebujemo prav vsi ljudje. Preprosto si je izredno težko predstavljati, da doma ne bi imeli vsaj česa iz lesa, večina pa si želi tudi v kuhinji malo več udobja, zato se odločijo raje kar za naročilo kuhinje po naročilu. Si predstavljate železne ali kamnite omare in vso ostalo pohištvo? Si morda predstavljate, da bi bila postelja plastična, da doma čisto nič ne bi imeli iz lesa? Jaz si ne. Mizarstvo je poklic, ki je vedno bolj iskan, saj se mnogo ljudi želi vrniti v naravo oz. si ji kar čim bolj približati. Zato je to izvrstna priložnost za vsakogar, ki ima vsaj malo žilice za oblikovanje kuhinje po naročilu, spalnice ali drugačnega pohištva oz. za vsakogar, ki mu je blizu karkoli kar se lahko razume pod pojmom mizarstvo.

S pravilnim pristopom je lahko mizarstvo tudi zelo donosen posel. Še posebej, če vam uspe vaše zamisli oz. vaše mizarstvo predstaviti na tujem trgu, saj je za kuhinje po naročilu tudi v tujini jasno veliko povpraševanja. V Arabskih Emiratih je slovensko mizarstvo zelo iskano in plačila za opravljeno delo so vrhunska. Torej, ne samo da lahko svoje sanje spremenite v resničnost, ampak lahko celo zelo veliko zaslužite. Vsekakor ni to čisto samo po sebi samoumevno, čisto vsakemu to ne uspe. Ampak, v kolikor smatrate, da je mizarstvo tisto, kar vas veseli, bi bilo res nespametno, če ne bi vsaj poizkusili narediti in prodati kakšne kuhinje po naročilu, da bi to postal tudi vaš sanjski poklic in v kolikor se ne bi lotili samostojne poti. Le – ta s pravilnim pristopom ni tako zelo trnova, kot vam to morda na prvi pogled izgleda. Zato le pogumno.

Vse, kar je potrebno za začetek storiti, je, da svoj popoldanski hobi, ko tako radi naredite kuhinje po naročilu za sosede, spremenite v popoldansko odprt in odprete svoj popoldanski s.p., katerega glavna dejavnost bo mizarstvo, v katerem boste po večini izdelovali kuhinje po naročilu. Toplo vam priporočam, da izdelate nekaj vzorčnih izdelkov, daste izdelati svojo spletno stran ter na njej predstavite svoje vzorčne kuhinje po naročilu širnemu svetu. Vsekakor naj ta stran ne bo zgolj v slovenskem jeziku, če si želite svoje kuhinje po naročilu in preostale izdelke po meri predstaviti tudi na tujem trgu. V kolikor želite kuhinje po naročilu predstaviti tudi v Arabskih Emiratih, pa vam toplo priporočam, da za njihov trg vse skupaj predstavite v njihovem jeziku. Na takšen način boste svoje mizarstvo in kuhinje po naročilu z lahkoto predstavili tistim šejkom, katerim je slovensko mizarstvo najbolj všeč in kateri so tudi pripravljeni plačati več, samo zato, da bi njihove prostore krasili slovenski izdelki. Ne obotavljajte se in storite prvi korak v smer vašega uspeha. Vse je odvisno zgolj od vas.