Zavod za zaposlovanje vam ponuja ogromno možnosti

Zavod za zaposlovanje že dolgo časa ni samo posrednik med aktivnimi iskalci zaposlitve in delodajalci, temveč nudi pester nabor dodatnih dejavnosti, izobraževanj in pomoči vsem brezposelnim oz. tistim, ki so v evidenco registrirani, hkrati pa se nanj obrača tudi čedalje več delodajalcev. Zavod za zaposlovanje skupaj s pomočjo Evropkse unije namreč redno objavlja nove razpise, ki spodbujajo nova zaposlovanja in nastanek novih delovnih mest.

Kako vam lahko Zavod za zaposlovanje pomaga, če ste registrirani kot brezposelna oseba?

Ko ste enkrat prijavljeni v evidenco, se lahko udeležite različnih izobraževanj, ki so popolnoma brezplačna in upravičeni ste do kandidiranja na različnih razpisih, odvisno seveda od tega, koliko časa ste na Zavodu prijavljeni. Vzporedno s tem se lahko vključite v Karierna središča.

Vse informacije na enem mestu

Ko se boste prijavili na Zavod za zaposlovanje, vam bodo dodelili osebno svetovalko, ki bo »bdela« nad vami. Nikar tega ne razumite tako, da je ona zdaj zadolžena za to, da vam najde zaposlitev. Ne, ona je tam zato, da se lahko nanjo obrnete, ko imate različne pomisleke in vprašanja o vaši karierni poti, aktualnih razpisih in izobraževanjih, ki so vam na voljo.
K sreči je tudi sam sistem Zavoda šel v korak s časom, tako da lahko z vašo svetovalko večino stvari uredite kar po »live chatu«!

Karierna središča Zavoda za zaposlovanje, ki so prepogosto spregledana

Velik plus je, da se v njih lahko zglasite tudi če ste v rednem delovnem razmerju, a si želite spremeniti vašo poklicno pot, v prvi vrsti pa so namenjena aktivnim iskalcem zaposlitve, ki so registrirani na Zavodu.
V Kariernih središčih so pogosto organizirane delavnice na temo zaposlovanja, poklicnih zmožnosti in kariernega razvoja.
Velik plus: na voljo vam je svetovalka, ki bo skupaj z vami pregledala vašo prošnjo za delo, vam pomagala izpostaviti vaše kompetence ter vas pomagala usmeriti na (poklicno) pot, ki je za vas bolj primerna. Objektivno stališče včasih pomaga več, kot si mislite.

zavod-za-zaposlovanjeKarierno središče in delodajalci

Zavod za zaposlovanje vam ponuja ogromno možnosti, a kaj ko se lahko hitro izgubite med vso birokracijo in razpisno dokumentacijo. Karierno središče je zato namenjeno tudi vam, delodajalcem, ki iščete nove možnosti za zaposlovanje. Dovolite si pomagati, saj boste tako bolj efektivno dosegli nove cilje.

CPIS, Center za informiranje in poklicno svetovanje

Karierno središče je namenjeno tudi mladim, predvsem takim, ki se še šolajo in počasi vstopajo na trg dela.
Na CPIS-u se oglasite:

  • Če ste v dvomih in ne veste, ali ste se odločili za pravo srednjo šolo ali pa je sploh ne znate izbrati. Takrat je pogovor s svetovalko modra odločitev, ki vam bo olajšala nadaljnje šolanje.
  • Ko potrebujete podrobne informacije o vašem nadaljnjem izobraževanju ter pomoč pri izbiri študijske smeri. Študij je pomemben mejnik v vašem življenju, saj si želite, da bi vas popeljal do poklica, ki je za vas najbolj primeren in si ga tudi želite opravljati.

Nikar ne odlašajte s prijavo na Zavod za zaposlovanje, ker priložnosti bežijo mimo vas, brez da bi zanje sploh vedeli!