Ali so igrače tudi potrebne?

Zanimivo je, da smo si starši zelo različni in bo vsak za svojega otroka najbolje vedel, kaj ta potrebuje. Seveda bomo presojali na podlagi njegovih potreb, morebiti pa bomo sodili tudi po sebi. In kaj pravite, ali so dejansko igrače tudi potrebne? In, koliko ali kakšne so?

Če sodimo po sebi in na hitro odgovorimo, seveda so potrebne. Namreč, otrok mora imeti brezskrbno in mirno otroštvo, mora si ustvariti svojo sliko o svetu in seveda mora tudi se igrati. Na koncu koncev skozi igro spoznava svet, veliko se nauči in tudi od igre odnese. Kakšne igrače pa mu bomo vzeli, pa je predvsem pomembno, koliko se bo dejansko tudi igral ali iz njih učil.

Vsak otrok je drugačen in ima svoje interese in želje. Ni nujno, da bo vsaka igrača tudi otroku zanimiva. Pravzaprav se bo znalo zgoditi, da mu bo nekje le v kotu sobe stala in se bo na njej nabiral prah, medtem, ko se od katere druge igrače ne bo želel ločiti.  In že tu vidimo, kako pomembne so. Na koncu koncev vplivajo na domač občutek varnosti pri otroku, vedno je v svojem svetu igre in zabave. Navsezadnje pa se bo s pomočjo teh tudi učil. In zato je prav pomembno to, kakšno igračo mu bomo kupili.

Če otrok nima želja po igračah, tudi nič hudega, obstajajo tudi takšne igrače, ki so zelo zanimive nam odrasli, kaj šele otrokom. Najboljše je običajno, da je otrok zraven, ko kupujemo zanj. Če pa to ni možno, pa se odločamo na podlagi njegove starosti in morebitnih interesov. Če ima rad avtomobile, mu bo zagotovo kakšen avtomobilček z veseljem delal družbo, ipd. Vsekakor pa so te za otroka izrednega pomena. Navsezadnje z njimi odrašča in velikokrat imamo tudi sami kakšno igračo iz otroštva, ki nas spomni na brezskrbne otroške dni.