Izolacija balkona za prijetno toplino

Večina izmed nas kar pogosto uporablja balkon, zato si vsak posameznik želi, da so tudi na balkonu, v vseh letnih časih, dokaj primerne temperature. Za to lahko poskrbimo z izolacijo balkona, ki bo skrbela za prijetne temperature. Izolacija balkona se tako lahko izvede s pomočjo izolacijskega traka, ki se ga vstavi v beton.

Pri izgradnji balkona so seveda pomembne vse faze gradnje, saj vsi elementi, ki izstopajo iz stavbe tvorijo razne toplotne mostove, skozi katere uhaja toplota iz prostorov in tako se pojavijo mrzla področja na zidovih ter stropih. Zato je izolacija balkona ključnega pomena. Z izolacijskim trakom ločimo balkonsko ploščo od stropne plošče v prostoru. Toplotna izolacija iz mineralne volne ali trde pene pa je primerna za uporabo vseh zunanjih konstrukcij. Betonsko ploščo pa je seveda potrebno obložiti iz zgornje ter spodnje strani in obeh čelnih delov.

Torej tako kot vse ostale izolacije, je zelo pomembna tudi izolacija balkona in pa predvsem, kako se lotimo le te.

 

Toplotna izolacija mansarde nam da možnost novega bivalnega prostora

 

Podstrešja se večinoma uporabljajo za shranjevanje raznih stvari in se zato velikokrat zanemari samo izoliranje podstrešja. Če pa se odločimo za to, pa si lahko ustvarimo nov in pa prijeten bivalni prostor, ki nam lahko pride zelo prav. Toplotna izolacija mansarde je torej odlična investicija, s katero bomo veliko pridobili.

To nam omogoča tudi to, da varčujemo z energijo in tako prihranimo s stroški, ki so lahko zaradi neustrezne izolacije visoki. Z zadostno toplotno zaščito zadnje plošče lahko prihranimo kar do 20 odstotkov energije za ogrevanje, v poletnem času pa si lahko bistveno zmanjšamo stroške hlajenja ali preprečimo pregrevanje. Toplotna izolacija mansarde ima torej veliko prednosti in je investicija, ki bo dolgoročna in bo zadovoljila naše potrebe.

Pridobitev še enega bivalnega prostora in zmanjšanje stroškov, tako ogrevanja, kot tudi ohlajanja, predstavlja torej več kot odlično investicijo.