Prenovljena Kia Optima nudi ogromno!

Pravijo, da je malo takih avtomobilov, kot je Kia Optima, saj le-ta svojim zvestim uporabnikom in ljubiteljem tovrstnih vozil nudi ogromno novih, predvsem pa pomembnih novosti. Kia Optima je avtomobil, ki so ga Korejci skupaj z evropskim razvojnim centrom razvili posebej za evropski trg. Kia Optima pa je jasno zelo dobro sprejeta tudi v Južni Koreji in v Združenih državah Amerike, kjer se dobri avtomobili tudi cenijo.

Zunanji novosti Kia Optima

Dobri poznavalci avtomobila Kia Optima bodo prav gotovo takoj videli razlike med novim in starim modelom. Za tiste, ki pa ste malo manj seznanjeni s tem vozilom, pa si poglejmo, katere te razlike so.

Na področju oblikovnega razvoja razvijalci tokrat niso šli ravno daleč. Vidimo pa lahko, da ima nova Kia Optima tudi nove LED prednje ter zadnje luči. Vozniki starejše različice pa bodo opazili tudi, da je nova Kia Optima nekoliko daljša, višja in tudi širša, a to le za 25 milimetrov, zaradi česar pa se je tudi zmanjšal količnik zračnega upora iz 0,29 na 0,27. Seveda pa se novosti ne končajo pri takih “malenkostih”.

Notranje novosti Optime

V avtomobil so bili dodani tudi tako imenovani varnostno-asistenčni sistemi, ki pomagajo pri boljšem nadzoru vozila. To lahko podpremo z dejstvom, da ima nova Kia zmožnost samodejnega zaviranja v sili, ko se pred nami pojavi avtomobil. Avtomobil pa je dobil tudi nov in boljši tempomat, ki je naučen, da drži primerno razdaljo med vozili zadaj in jasno tudi spredaj ter seveda tem vozilom primerno prilagaja tudi hitrost. Omeniti pa moramo, da je Optima dobila še eno pomembno novost. Avtomobil po novem prepoznava tudi prometne znake, na podlagi katerih nas tudi obvešča, kolikšna je trenutna omejitev na cesti, kjer se vozimo, tako da ste lahko varni tudi pred prometnimi prekrški, hkrati pa lahko spremljate veliko bolj zbrano promet in ne števca.