Zip line, prelepa dolina in svež zrak

Bovec je eden od najlepših krajev v Sloveniji, kjer turizem cveti. Tja hodijo na izlete in počitnice tako slovenski turisti kot tuji turisti. Na voljo je prav vse: prečudovit razgled, pogled na smaragdno zeleno Sočo, Alpe. Za tiste, ki želijo aktiven izlet ali aktivne počitnice, pa so na voljo razne aktivnosti, kot so rafting, soteskanje, vožnja s kajakom, kolesarjenje, za Slovence tipično pohodništvo, pozimi smučanje, tudi turno, krpljanje in še več. V toplejših mesecih pa je za zip line Bovec res odlična izbira. V Bovec ne greste le po pustolovščino. Greste tudi po svež zrak in prelep razgled, ljubitelji ptic bodo tja šli opazovat ptice. Tja bodo šli tudi ljubitelji aktivnosti zip line.

Zip line v največjem evropskem parku

Ljubitelji aktivnosti zip line bodo začasno migrirali v Bovec prav zato, ker se tam nahaja največji park v Evropi. Ne kateri koli park. V Bovcu je največji evropski zip line park. Spust po jeklenici je mogoč tam, kjer se jeklenico razteza med dvema točkama, kjer je pritrjena visoko nad tlemi. Nujna sestavina aktivnosti zip line je gibljiv škripec, ki je pritrjen na jeklenici, na škripec pa se s plezalnim pasom pritrdi posameznika, ki je ali navdušenec nad adrenalinom ali pa želi poskusiti nekaj novega. Morda bo zip line v Bovcu odlična priložnost, da posameznik premaga strah nad višino, saj ga bo čudovit razgled tako očaral, da bo pozabil na strah.

Pogled na redke vrste

Če želite preizkusiti zip line Bovec vsekakor je prava izbira. Po avanturi s spustom po jeklenici lahko uživate še v celi vrsti drugih aktivnosti. Morda lahko preizkusite nove pohodne čevlje in jih krstite, kot se spodobi, v prelepem slovenskem gorovju, ki obdaja Bovec. Za aktivnost zip line je lahko na voljo več jeklenic različnih dolžin, zato bodo vaši čuti prebujeni do skrajnosti in srce vam bo pognalo kri po žilah kot še nikoli. Obstaja pa tudi velika možnost, da boste med svojim izletom uzrli redke rastline in živali, ki jih sicer ne boste imeli priložnosti videti v živo.