Strešna kritina po sodobnih trendih

Streha je nujni del vsakega doma. Osnovni namen strehe je zaščita doma pred vetrom, dežjem, snegom, neželenimi in nepovabljenimi obiskovalci, kot so razne ptice, kune in hitro razmnožujoči se glodavci, ki jih zagotovo nihče ne želi v svojem domu. Glavna naloga strehe je torej zaščita doma, vendar je njen drugotni namen privlačen videz doma. Časi se razlikujejo in s sodobnostjo prihajajo sodobni trendi. Eden od sodobnih trendov je ravna streha, ki je zaradi novih spoznanj in tehnik prav tako dobra kot streha z naklonom. Primerna strešna kritina za ravne strehe je lahko narejena iz različnih materialov.

Strešna kritina v modernih časih

Eden od materialov, iz katerih je lahko izdelana strešna kritina za ravne strehe, je lahko glina. Pločevinasta strešna kritina, ki je kvadrataste oblike in ploščata, običajno pokriva streho z naklonom. Vendar inovativna modifikacija zagotavlja popolno odtekanje vode. Ploščata in kvadratasta strešna kritina s tako imenovanimi čistimi linijami nakazuje na moderno arhitekturo. Pločevina seveda ni edini material, iz katerega so izdelane strešne kritine. Betonska strešna kritina je prav zato primerna za ravno streho kot pločevina, če je le izdelana oziroma oblikovana pravilno, tako da se voda ne zadržuje na ravni strehi. Moderni časi so prinesli poleg sodobnih tehnik izdelav kritin in materiala zanje še možnosti izbire več barvnih odtenkov.

Strešna kritina za edinstven okus

Posebna strešna kritina je lahko izdelana tako, da je njen finiš, kot bi se reklo po ameriško, kar pomeni končni videz, zelo značilen, obrabljen, a le na videz. Obrabljen videz je moderen. Takšna strešna kritina je izdelana bodisi ročno bodisi pa je izdelana iz pločevine s posebnim vulkanskim premazom, primerna pa je za lastnike doma, ki imajo edinstven okus in želijo, da se to dejstvo odraža tudi njihov dom. Takšna kritina je te dni še posebej moderna, rustikalen videz pa prav tako. Ni vsaka strešna kritina, ki je položena na ravno streho, kvadrataste oblike, nekatere so pravokotne oblike, pri čemer je ena od krajših stranic zaobljena za mehkejši videz.