Otroški nahrbtnik za vrtec obvezen

Odhod otroka v vrtec je neka prav posebna prelomnica tako za starše, v večini primerov še posebej za mame, prav tako pa tudi za otroka. Dejansko gre otrok proti svoji samostojnosti že v samem otroštvu, ko vstopa v vrtec in prav je, da je ta prelomnica poseben dogodek. Prav je, da z otrokom že prej izbirate otroški nahrbtnik in da pri izboru otrok sodeluje, da sam pove, kateri otroški nahrbtnik za vrtec mu je najbolj všeč in katerega bi imel. Seveda lahko to izbirate skupaj z otrokom, če je le – ta že malo starejši, ko vstopa v vrtec, vsaj tam okoli leta pol, ko tudi večina tistih otrok, ki imajo v bližini babice in dedke, ki so že doma, kar je tudi dejansko za otroka bolj optimalen čas.

Otroški nahrbtnik naj bo otroku všeč

Kot smo že prej zapisali, glejte predvsem na to, da je otroški nahrbtnik otroku všeč. Šele nato poglejte na število predalov in žepov in če se vam zdi otroški nahrbtnik popolnoma neuporaben, ker ima premalo žepov in predalov, to otroku jasno in lepo razložite in razumel vas bo. Cena je v takem primeru še najmanj pomembna, dejansko pa cena tudi ni zelo visoka. Tam od dobrih 10 € pa tja do max 30 € boste odšteli za nakup, kar je razpon, ki dovoljuje vašemu otroku, da si sam izbira nahrbtnike.

Otroški nahrbtnik zamenjajte na šolsko leto

Ne glede na to, kateri in kakšen otroški nahrbtnik boste kupili, je že samo zaradi otroka priporočljivo, da ga zamenjate vsako šolsko leto, da dobi novega. Konec koncev se zaradi prekladanja, nošenja okoli in vse hrane kaj hitro tudi umaže, otrokova oblačila postanejo večja in zato je potreben tudi večji otroški nahrbtnik, da oblačila niso preveč nabasana v nahrbtniku.