Barva za les ki je najbolj obstojna

Ste se kdaj med sprehodom ob slovenski obali ali ob lesenem mostu ali leseni brvi spraševali, kako je lahko izdelan iz lesa, pa kljub temu les ni čisto nič poškodovan, strohnen, kar bi načeloma moral biti, saj je les ves čas v vodi oz. celo v slani vodi? Potem še niste slišali za podjetje Silvaprodukt, kjer se dobi takšna barva za les, ki je obstojna in ki lahko prenese vsake vremenske razmere. Njihova barva za les ni takšna, kot smo jo vajeni. Gre pravzaprav bolj za zaščitni premaz, ki pa je lahko tudi obarvan. Njihova barva za les je lahko povsem natur, lahko pa je z dodatkom tudi barva poljubne barve.

Barva za les od Silvaprodukta se nanaša drugače

Če želite sami doma ob kakšnem bajerju oz. jezeru ali vodi postaviti leseno ograjo ali pa brv, potem se morate najprej zavedati, da se ta barva za les ne nanaša tako, kot vse ostale barve. Sicer jo lahko uporabljate tudi doma, seveda, vendar pazite, da jo boste nanesli v dovolj veliki količini. Če jo boste nanašali s čopičem, potem glejte, da bo od lesa barva kar tekla, najbolje pa, da si spodaj podstavite kakšno posodo, kamor se barva steka. Na tak način bo šla barva za les v čisto vsako tudi očesu skrito luknjico. Če pa imate manjše kose, pa je bolje, da se les kar namaka v barvi nekaj časa in tako si boste zagotovili res dobro zaščito.

Silvaprodukt barva za les, ki je namočen v vodi

Dejstvo, na katerega pa velja opozoriti, pa je tudi ta v kolikor je les namočen v vodo, da je bolje, da se naredi termična modifikacija ali pa vakuumska impregnacija lesa. To vam bodo z veseljem naredili v Silvaproduktu in v tem primeru barve sploh ne rabite kupiti pri njih. Samo dostavite jim po dogovoru les, oni pa vse uredijo. Na ta način ste lahko prepričani, da bo zaščita res prava in da bo les kljub temu, da je namočen v zanj nemogočih razmerah, zdržal dolgo časa.